IDEALAN ODMOR U DARUVARU

O APARTMANU

Apartman LUX smješten je u samom centru grada Daruvara s pogledom na glavni gradski trg i tako je u središtu svih turistickih zbivanja.

Ovaj prostrani, svijetli i moderni apartman sastoji se od potpuno opremljene kuhinje, spavace sobe, dnevnog boravka, kupaonice i dva balkona.

  • besplatan parking
  • besplatan wi-fi
  • klimatizirano
  • centralno grijanje
  • sef
  • kablovska televizija

Dolasci u apartman u vremenu od 14-22h, odlasci od 11-12h.

O Daruvaru

Daruvar je poznati lječilišni grad s tradicijom liječenja duljom od dva tisučljeća, krasi ga spoj gradskog zelenila, novih i povijesnih građevina te bogata ponuda rekreativnih sadržaja. Doživljaj možete upotpuniti dobrom gastronomskom ponudom, staročeškim pivom i vinskom kapljicom daruvarskih vinograda.

TVP Aquae Balissae

Neiscrpno je vrelo relaksacije, užitka i zabave, a nalazi se samo tristo metara od centra grada.

Daruvarske Toplice

Visoko pozicionirane i suvremeno oblikovani centar očuvanja zdravlja nenametljivo uklopljen u prirodu.

Dvorac Janković

Dvorac grofa Antuna Jankovića iz 18. stoljeća koji se nalazi u samom središtu grada zaštićeni je spomenik kulture Republike Hrvatske 1. kategorije i jedna od najvrijednijih baroknih građevina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

U prizemlju i na katu nalazi se šezdeset prostorija. Centralno mjesto u središnjem krilu zauzima najveća prostorija dvorca – salon. Uz ovu plesnu i koncertnu dvoranu, na katu su bile knjižnica, blagovaonica, budoar, spavaće sobe, salon za muškarce i sobe za goste.

Julijev park

Prvo drveće u Lječilišnom perivoju Julijevom parku posadio je Antun Janković oko Antunove kupke oko 1762. godine, a nešto od tog drveća je još i danas u parku, kao npr. platana, divlji kesten i primjerci graba oko kompleksa Daruvarskih toplica.

Lječilišni perivoj je rastao paralelno s izgradnjom kupki, naročito za vrijeme Antunovih nasljednika Izidora i Julija Jankovića., a danas se u njemu nalazi 60 različitih vrsta bilja. Također, u parku se nalazi fontana s brončanom skulpturom kojoj je ime Augustinčićeva “Kupačića” iz 1927. godine.

Rimska šuma

U neposrednoj blizini središnjeg gradskog trga i Daruvarskih toplica nalazi se prirodna i zdrava park šuma odnosno Rimska šuma. Rimska šuma obiluje različitim biljnim i životinjskim svijetom koji obitava na površini od 20 hektara. U njoj se također nalazi Židovsko groblje te Julius Brum.

Unutrašnjost šume je uređena obilježenim i pošljunčanim stazama i klupama za odmor. Njome trče i šeću rekreativci, prolaznici, šetači, a nekada davno je služila kao najkraći put za radnike vinogradare i vikendaše u obližnjem daruvarskom vinogorju.

REZERVACIJE:

Izbornik